Προστασία τροχόσπιτου τον χειμώνα

Το καλοκαίρι σιγά σιγά μας αποχαιρετά και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την προστασία τροχόσπιτου τον χειμώνα.
Για αυτό πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αποθηκεύσουμε το τροχόσπιτο ή το αυτοκινούμενο μας κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Θα σας αναφέρω τις σημαντικότερες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε.
Πρέπει να πλύνουμε καλά το τροχόσπιτο ή το αυτοκινούμενο μας.
Ιδανικό θα ήτανε με πιεστικό για να μπορέσουμε να διώξουμε όλες τις βρωμιές και την αλμύρα που υπάρχει επάνω.
Πλένουμε όλο το τροχόσπιτο και το σασί ποτέ όμως με καυτό νερό.
Χρησιμοποιούμε ειδικό σαμπουάν Κωδ.94128 Ranysa Spezial https://www.pasakaleris.com/e-shop/katharistiko-trochospiton-ranysa-1-lt/ για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αν θέλουμε για περισσότερη προστασία το περνάμε και με μία κρέμα συντήρησης Κωδ.94162 Ranysol  https://www.pasakaleris.com/e-shop/prostateytiko-epifaneion-ranysol-500-ml/.
Καθαρίζουμε τα παράθυρα με ειδικό καθαριστικό Κωδ. 94160  https://www.pasakaleris.com/e-shop/katharistiko-parathyron-acrylan-100-ml/ και πότε με άλλα καθαριστικά.
Αδειάζουμε όλα τα δοχεία με νερό ανοίγοντας τις βρύσες ή τις τάπες των δοχείων.
Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να τοποθετήσουμε αντιπαγωτικό στο δίκτυο ύδρευσης.
Μαζεύουμε όλα τα μαξιλάρια στη μέση. Τοποθετούμε κρυστάλλους για την υγρασία Κωδ.78056 https://www.pasakaleris.com/e-shop/syllektis-ygrasias-kompakt/ .
Ανοίγουμε το ψυγείο στη σκάλα αερισμού.
Και φτάνουμε στο σημαντικό σημείο που είναι η κουκούλα.
Τοποθετούμε μόνο κουκούλες οι οποίες είναι ειδικές για να αναπνέει και να μην περνάει το νερό. https://www.pasakaleris.com/product-category/technika/koykoyles-prostateytika/
Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε νάιλον θα κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό από το αφήσουμε ξεσκέπαστο.
Δένουμε καλά τους ιμάντες που υπάρχουν στην κουκούλα τόσο όσο να τεντώσει.
Η τοποθέτηση της κουκούλας είναι το άλφα και το ωμέγα για την διατήρηση της.
Βάζουμε και την κουκούλα ρυμού που προστατεύει τη χούφτα και το σύστημα φρένου Κωδ.93041 https://www.pasakaleris.com/e-shop/kalymma-rymoy-120-x-65-cm/.
Βγάζουμε προσεκτικά τη σκηνή την πλένουμε με καθαριστικό ειδικό για σκηνές Κωδ.94228 https://www.pasakaleris.com/e-shop/katharistiko-skinon-zeltolan-1000-ml/ . Δεν χρησιμοποιούμε πότε αλλά καθαριστικά μη κατάλληλα.
Το θέμα καθαρισμός και συντήρηση σκηνής είναι αρκετά μεγάλο και βασίζεται σε τρία βήματα που θα το αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή.
Μπορείτε επίσης σε αυτή τη φάση να αδιαβροχοποιείσετε την σκηνή σας με το κατάλληλο αδιάβροχοποιητή Κωδ.94230 https://www.pasakaleris.com/e-shop/adiavrochopoiitis-skinon-500-ml/
Την αφήνουμε να στεγνώσει καλά μία με δύο μέρες και την διπλώνουμε προσεκτικά.
Τα σίδερα της σκηνής τα βγάζουμε ένα ένα ώστε να μην δημιουργηθεί σκουριά.
Τα σημαδεύουμε με νούμερα οι χρωματιστές ταινίες για να είναι πιο εύκολη η τοποθέτηση για την επόμενη σεζόν.
Εφαρμόζοντας τα παραπάνω θα εξοικονομήσετε χρήματα από φθορές οι οποίες δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και θα έχετε ένα τροχόσπιτο η αυτοκινούμενο πανέτοιμο και καθαρό για την επόμενη σεζόν.
Γνωρίζουμε ότι πολλά τροχόσπιτα είναι στημένα με τη σκηνή κατά τη διάρκεια όλου του χειμώνα και δεν μπορεί να τοποθετηθεί η  απαιτούμενη κουκούλα.
Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να εφαρμοστεί ότι είναι δυνατόν από τα παραπάνω.
Για περισσότερες πληροφορίες και απορίες που έχετε για την προστασία τροχόσπιτου τον χειμώνα και όχι μόνο επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/PasakalerisCom/ τους συνεργάτες μας https://www.pasakaleris.com/synergates/ ή ακόμη επικοινωνήστε μαζί μας https://www.pasakaleris.com/epikoinonia/