Συμβουλές για το χειμερινό κάμπινγκ

Το χειμερινό το κάμπινγκ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Έχουμε συλλέξει σημαντικότερες πληροφορίες για το τι πρέπει να προσέξετε στο χειμερινό κάμπινγκ

Καταρχήν πρέπει να βρείτε το σωστό κάμπινγκ το οποίο θέλετε να κατασκηνώσετε. Τα ελαστικά του τροχοσπίτου σας ή του αυτοκινούμενου σας πρέπει να είναι κατάλληλα για το χειμώνα σε πολύ καλή κατάσταση και τουλάχιστον με  4 mm πέλμα.

Επιλέξτε το κατάλληλο κάμπινγκ και δείτε εάν υπάρχει δυνατότητα να φτάσετε εκεί και την πρόσβαση σε αυτό λόγω του παγετού, χιονιού κα.

Τοποθετήστε κάτω από από τα πόδια του τροχόσπιτου και το βοηθητικό ροδάκι του ρυμού τάκους ώστε να μην παγώσουν κατά τη διάρκεια της διαμονή σας.

Τοποθετήστε το καλώδιο παροχής σε προσεκτικό σημείο ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα από το εκχιονιστικό μηχάνημα  και το κόψει.

Μόλις τοποθετήσετε και κατεβάσατε τα πόδια, βάλατε τάκους στο τροχόσπιτο σας στο σημείο του κάμπινγκ, ελευθερώστε το χειρόφρενο για να μην παγώσει.

Τοποθετήστε κάλυμμα στο χειρόφρενο και την χούφτα  ώστε να το προστατέψετε επίσης από την παγωνιά, χρήσιμο θα ήταν και ένα τοποθετηθεί κάλυμμα και στη φιαλοθήκη.

Οι φιάλες υγραερίου πρέπει να είναι γεμάτες με προπάνιο και όχι με βουτάνιο/μίξεως το οποίο παγώνει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου

Επίσης χρήσιμο θα ήταν και ένας διπλός διανομέας υγραερίου δύο φιαλών ώστε να θα σας επαρκέσει το υγραέριο περισσότερο χρόνο.

Έχετε υπόψη σας ότι μια φιάλη στα 10 kg διαρκεί από δύο μέχρι και τρεις ημέρες.

Συμβουλές για το χειμερινό κάμπινγκ

Απαραίτητη είναι η χειμερινή σκηνή, στο τροχόσπιτο ή στο αυτοκινούμενο σας η οποία πρέπει να καθαρίζεται από το χιόνι σε τακτά διαστήματα κατά τη διάρκεια του χιονιού. Το λίγο χιόνι ολίγον εκατοστών επάνω αντιθέτως προσθέτει καλύτερη  μόνωση στην σκηνή.

Η αυτόνομοι εξαερισμοί πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί και κυρίως όταν λειτουργεί η θέρμανση.

Καλό θα ήταν τα απόνερα να μην διοχετεύονται στον κάδο λυμάτων αλλά να σ’ ένα κουβά ώστε να αποφεύγεται το πάγωμα των σωληνώσεων και του δοχείου.

Προσοχή πριν φύγετε για ταξίδι δείτε εάν υπάρχει επάνω στο τροχόσπιτο ή το αυτοκινούμενο σας πάγο ή χιόνι και το οποίο πρέπει να απομακρυνθεί πριν  να ξεκινήσετε.

Στο θέμα θα επανέλθουμε με ιδέες και προϊόντα!

© Pasakaleris 2017