Επικίνδυνες συμβουλές επισκευών

Επικίνδυνες συμβουλές επισκευών
Εξειδικευμένη επισκευή

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά την ασφάλεια των κατασκηνωτών.Διαβάζοντας διαφορές σελίδες ομάδων κυρίως στο facebook για το πώς πρέπει να διορθώσουν κάποια βλάβη σε τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο πολλές φορές οι συμβουλές είναι αντιφατικές έως και επικίνδυνες συμβουλές επισκευών.
Μπορώ να αναφέρω δεκάδες επικίνδυνες συμβουλές που δίνονται μέσα από αυτές τις σελίδες.
Πιστεύω ότι ο διαχειριστής μιας τέτοιας σελίδας (ομάδας) όχι μόνο πρέπει αλλά και είναι υποχρεωμένος να αποτρέπει τις επικίνδυνες συμβουλές που δημοσιεύονται σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια Ρεύμα, Ύδρευση και Υγραέριο.

Τα συστήματα και οι εγκαταστάσεις ύδρευσης, ρεύματος και υγραερίου είναι απολύτως ασφαλές από τον κατασκευαστή εάν δεν πειραχτούν και τροποποιηθούν από ανειδίκευτους.

Μην βάζετε χέρι στο κύκλωμα ηλεκτροδότησης είτε αυτό είναι 230 V είτε 12 V, εδώ θα επισημάνω ότι τα 12 volt είναι πιο επικίνδυνα και ύπουλα από τα 230 V.Πρέπει να επεμβαίνει μόνο ηλεκτρολόγος με πιστοποίηση.
Στο υγραέριο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν χρειαστεί να τοποθετήσουμε ή να αφαιρέσουμε κάποια συσκευή με γνώσεις του αντικειμένου.

Γνώση και εξειδίκευση
Σεμινάρια Truma

Το άτομο που θα αναλάβει αυτή την εργασία πρέπει να έχει γνώση του αντικειμένου και να έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τα οποία διοργανώνουμε σε τακτά διαστήματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Η ύδρευση επίσης πρέπει να εγκατασταθεί με επιμέλεια, σε μία μη σωστή εγκατάσταση μπορείτε να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα αρκετά τα οποία είναι καταρτισμένα με σεμινάρια που γίνονται από εμάς και κατασκευαστές αλλά και με τη συνεχή ενημέρωση που παρέχουμε στους συνεργάτες μας θα σας δώσουν την καλύτερη δυνατή και ασφαλή λύση.
Οι πληροφορίες πού δημοσιεύονται από άτομα που δεν έχουν εξειδίκευση πολλές φορές οι συμβουλές μπορεί να είναι επικίνδυνες χωρίς και οι ίδιοι να το γνωρίζουν.

Πολλές φορές πριν σταλεί στο ειδικό μία συσκευή υγραερίου έχει υποστεί την επεξεργασία από κάποιον άλλον ”ειδικό”.
Σε αυτή την περίπτωση το κόστος επισκευής θα είναι πολύ μεγαλύτερο γιατί θα έχει προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά από ότι είχε και αυτό έχει συμβεί πολλές φορές ως και την μη επισκευής της συσκευής.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς

Υπάρχει ένα δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα το οποίο τα περισσότερα μέλη έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια και έχουν πιστοποιηθεί. Δείτε: https://www.pasakaleris.com/synergates/

Μην λαμβάνεται υπόψιν τις δημοσιεύσεις και τις συμβουλές από άτομα τα οποία δεν έχουν ουδεμία γνώση του αντικειμένου γιατί

Σεμινάρια συνεργατών με πιστοποίηση

αυτό μπορεί να σας προκαλέσει μεγάλη ζημιά όπως καταστροφή των συσκευών που είναι το λιγότερο έως καταστροφή π.χ. πυρκαγιά του τροχόσπιτου ή του οχήματός σας και μην ξεχνάτε ότι πρέπει να προστατεύσουμε και να έχουμε ασφαλές την οικογένειά μας αλλά και τους γείτονες μας.

Αν κάποιος δεν γνωρίζει καλύτερα να μην το πει, γιατί αν κάτι συμβεί θα είναι και ηθικός αυτουργός των ζημιών αυτών.

Απευθυνθείτε σε άτομα τα οποία γνωρίζουν το αντικείμενο και θα σας καθοδηγήσουν σωστά και ασφαλές μην ακούτε τον καθέναν.
Άρα συνοψίζοντας σε θέματα ασφαλείας πάντα με προσοχή και υπευθυνότητα!

Για περισσότερες πληροφορίες και απορίες μπορείτε να μας ακολουθείστε στο facebook https://www.facebook.com/PasakalerisCom/

Μένουμε ασφαλής